Trafikk tullinger

Noen folk oppfører seg helt rart og uten logikk i trafikken. Fra her jeg bor og innover mot byn, altså Bergen, har vi først en 60-sone 5-10km, før man kommer inn i en 80-sone. Hele 60-sonen kan de jeg ligger bak holde fartsgrensen sånn noelunde, uten at det er noe å si på det.Bildet av en rundkjøring Men med engang vi kommer inn i 80-sonen så av en finurlig grunn klarer ikke de å holde fartsgrensen. Da ligger veldig mange i 70-maks 75 den strekningen. Så kommer en rundkjøring og inn i en tunnel med 70-sone. Rett etter rundkjøringen ligger de plutselig i 90. Dette skjer omtrent hver eneste gang jeg kjører strekningen, og jeg blir ikke klok på det.

Ellers så er det mange som roter i rundkjøring. Når man kommer inn mot en rundkjøring, så er det mange steder slik at holder man høyre felt inn mot rundkjøring så gjelder det dersom man skal til høyre, eller rett fram. I det siste har jeg hatt noen opplevelser der en tussete sjåfør legger seg helt til venstre inn mot rundkjøringen som om han skal til venstre. Jeg skal rett fram og har da på en måte "klar bane", men så midt i rundkjøringen så skjærer tullingen rett over og kjører rett fram i stedet for til venstre, slik at jeg må hoppe på bremsene. Er det mulig? 

Erfaringen er ofte den at kjører man bak en som ligger langt under fartsgrensen eller tydeligvis sliter med å kjøre skikkelig, så er den sjåføren enten en gammel mann med hatt eller en dame. Slår aldri feil.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits