En naturlig oppfølger av røykeforbudet

Vg skriver i dag at de britiske myndighetene skal trappe opp krigen mot røyking med skremmebilder på røykepakken. Skal man få bukt med røykingen tror jeg det må drastiske virkemiddel til. Ikke det at jeg egentlig bryr meg om at folk ødelegger helsen sin på å røyke, men de som har tenkt på å slutte er dette kanskje det som skal til. De allerfleste røykere vet hvis man spør dem om konsekvensene av å røyke, men de på en måte skyver det under teppe og tar neste drag. Men dersom dette er noe de ser hver eneste gang de skal ta seg en røyk, er det kanskje nok til å få de som kunne tenke seg å stumpe sigaretten til å gjøre nettop det.

skremmeroyking

Dersom det er mange som mener at dette er feil, vil jeg bare minne om at det var masse oppstyr rundt røykeforbudet som tredde i kraft for noen år siden. Men nå er vel alle skjønt enig om at det var en god ting. Og alle de som skulle klare å slutte pga denne skremselen vil nok i etterkant være glad for det. Hvem er det man prøver å lure ved å si at det går bra, skjer ikke noe med meg? Mange jeg kjenner som røyker, mener det er noe dritt, og skulle gjerne sluttet. Røyking var bare kult når man gikk på ungdomsskolen, og hvilken pris man betaler for å være en av gjengen.

 

Tror det var snakk om noe prøveprosjekt i Stavanger også pågang. Full røykestopp på alle kommunale arbeidssteder eller noe. Hilser det hjertelig velkommen.

8 kommentarer

NN

27.sep.2008 kl.22:52

Avstanden fra disse bildene til bildene i reklamen er helt ekstrem. Ikke veldig med sexy med en slik svulst om halsen....Hadde tobakk-selskapene vært fair burde dem ha brukt slike tilfeller i reklamen sin...De lyver for oss! Sprøtt at folk blir milliardærer på sigarett-salg. Skjønner ikke at de kan nyte pengene sine. Greit at folk tjener opp formuer på mobil-tjenester og shampo, men tobakk.... Ikke det at jeg er så perfekt, men disse folka har blod på sine hender!

Jens

28.sep.2008 kl.05:28

NN, hvor dum går det an å bli? 'De lyver for oss'? Ærlig talt, om du ikke vet hvor skadelig røyk er, så kan du skylde deg selv. Du ser ikke bilder av tjukkaser på snop heller, gjør du vel? Eller en skrumplever på en øl-flaske? Da lyver vel de og da?Når det er sagt, så kommer jeg aldri til å slutte å røyke. Ikke før jeg selv vil, hvertfall. Ingen skal fortelle meg hva jeg skal gjøre med min egen kropp. Forbud? Vel, veien er kort til Sverige.

Mordi

28.sep.2008 kl.21:01

Jens, du er seriøst en idiot. Om det skulle vært bilde av tjukkaser på snop, burde det vært bilde av dem på all mat. Fedme er et resultat av et for høyt energi inn i forhold til energi ut, eller i andre ord; for mye mat, for lite aktivitet. Inntak av snop er ikke direkte relatert til ens fettprosent, siden en kan motvirke dannelse av nytt fettvev med aktivitet.

andreas

29.sep.2008 kl.00:32

Tragisk at ikke røykestoppkampanjen er mere realistisk.Fakta stemmer dessverre ikke helt:Det sies at 7000 dør pga røyking hvert år. De aller fleste av disse er i alder over 75 år- men de KUNNE ha levd noen år til. Alkohol er den store svøpen - som en over sa: Hvorfor ikke bilder av skrumplever... Jeg vil gå litt lengre: Hvorfor ikke bilder av mishandla barn\kvinner - av ødelagte hjem etc.Som sønnen min sier,referert til "RØYKING DREPER" på pakkene) : Hvorfor skal staten tjene penger på at folk tar livet av seg ????

Mariah

29.sep.2008 kl.10:44

Jeg kunne ikke vært mer enig med Andreas. Men da går det utover i det vide og brede vis man skal ta opp alt som er eller burde vært.Jeg har røkt i 6 år og gir ganske greit blaffen i bilder som måtte komme på pakkene, og jeg kjenner mange andre også som er godt innrøkte som ikke bryr seg om det fordi avhengigheten er for stor. Neste generasjon og barn og unge nå kan komme til å bli skremt av bildene og bra er det. Jeg skulle gjerne sluttet å røyke men man trenger motivasjon og viljestyrke for å klare det. jeg har prøvd alt som er omtrent av nikotin substitutter men aldri har jeg klart det. Har tvunget meg selv til å se skrekk historier og bilder av hva som kan komme til å skje men som sagt tidligere av noen "det skjer ikke meg", enda man i dagens samfunn er så klar over følgene av røyking så blåser vi rett og slett i det. Jeg skulle sterkt ønske at det var en måte å fjerne all tobakk på. Bare få det vekk fra markede, forstår ikke hvorfor vi begynte med det i det hele tatt. sant som man sier at man begynte å røyke for å være med i gjengen på skolen, for min del var det helt sant, røyka jeg ikke, var jeg ikke kul. Hvor naiv kan man bli? men som ung så tenker man ikke noe på hva man inhalerer eller spiser, men nå som jeg har blitt 20 og vet alle fakta om dette så skremmer det meg. men ikke nok til å kutte ut den driten. Vis noen har noen bedre råd enn skremmende bilder som gjør livet til røykere som ikke har motivasjon til å slutte surt så gi gjerne beskjed. Det kan sikkert virke fint på barn og unge men oss innrøkte.. funker mest sannsynlig ikke!! Slutte å røyke er IKKE lett, den som påstår det er enten ikke innrøkte eller har hatt motivasjon nok til det!!Hils røyker som er lei av å bli presset!

Silje Rydland

03.okt.2008 kl.23:35

Æsj, det så utrolig ekkelt ut! Glad for at jeg ikke røyker :)

Bente

12.okt.2009 kl.14:57

Hm.Jeg er gruppeleder for røykesluttkurs.Må si at bildene er jo realistiske og på en måte kan man si, sånn kan det gå.Men på en annen side er det slik at de som har røykt i mange år ikke bare kan skremmes til å slutte.Tror det kan skape bare mer"trass" for å fortsette. ser jo det bare i kommentarene her.Man går rett og slett i forsvar.Big Brother fungerer ikke alltid bra.Skal man slutte å røyke så må man være klar for det selv, og ha lyst til det.Det er røykeren selv som må stompe røyken.Det hjelper ikke med gruppeledere på kurs eller stygge bilder hvis vedkommende ikke vil nok. Man må ta et valg, røyk eller ikke røyk.Så må man eventuelt finne den måten som passer for seg, kurs/gruppe eller på egenhånd Har røykt selv bare for å ha sagt det.

Torbjørn

14.okt.2009 kl.09:15

Jeg er enig i at de som skal slutte må ville det. Man kan ikke få voksne mennesker til å gjøre noe man ikke vil. På den andre siden er det litt sånn barnehagefakter å sette seg på bakbena, og liksom, nei nå skal jeg hverfall ikke slutte, å bli tverr og vanskelig osv. Hva er det som får en person til å ville å slutte å røyke da? For det er det jeg mener kanskje dette kan hjelpe til, få dem til å ville.

Skriv en ny kommentar

hits