Hvorfor ikke bankterminal på bussen

Jeg har flere ganger lurt på hvorfor kan ikke bussene ha bankterminal, altså at du kan betale med kort når du skal fylle på månedskortet, eller bare betale for en vei. Det er så unødvendig stress noen ganger når jeg plutselig kommer på før jeg skal ta bussen om morgenen, at nå må jeg fylle på kortet. Inn på en butikk, kjøper en ting og spør fint om de har penger i kassen så jeg kan ta ut, noe de ikke har. Men jeg er allikavel heldig og får tatt ut så jeg hvertfall kommer meg til byn, slik at jeg kan fylle på og ta ut penger der.

 

 

Hadde bussene her hatt kortleser hadde det vært så veldig mye enklere. Hvor vanskelig kan det være å få til? Man har jo teknologien til det, men det er vel muligens heller et økonomi spørsmål. Men skal man få oss til å ta kollektiv transport, så må det jo legges litt til rette. Jeg har pengene, og jeg ønsker å ta bussen, men jeg blir stoppet fordi jeg ikke har tid til å ta ut penger før bussen går. Det er litt for dumt. 

2 kommentarer

Olav Røtne

17.mar.2009 kl.11:49

Hei Torbjørn

For det første: Hvis du kommer inn på bussen og sier at kortet gikk ut i går, får du deg en gratis tur til byen med beskjed om å fylle på neste gang. Det kan være dumt å prøve å lure sjåføren med å si dette hvis kortet gikk ut for to uker siden, for det er lett å finne ut.

Ellers ville det være dumt å fornye systemet nå rett før Bergen kommune kommer på anbud, da fylkeskommunen likevel skal skifte ut dette systemet. Om det blir noe bedre i praksis vil tiden vise.

Til slutt vil jeg bare oppfordre alle til å ha pengene (nøyaktig beløp, og verfall ikke store sedler) og kortene klare når bussen kommer. Det eneste stedet å spare tid er på holdeplassen, ikke i trafikken.

Mvh Olav

Torbjørn

17.mar.2009 kl.12:36

trenger ikke å skifte det akkurat nå, men evt med et nytt system på plass kanskje. Hadde vært lettere.

Join gruppe på facebook: http://www.facebook.com/group.php?gid=57183648514

Skriv en ny kommentar

hits