Uskyldig du liksom

Norsk-somalieren som ble satt fri i fengslingskjennelsen fra Oslo tingrett i dag ble antageligvis trodd på av dommerne da han kom med sin versjon av saken. Jeg har derimot vanskelig for å tro at han er helt uskyldig. Det sto jo blandt annet at "siktede kan synes å ha en evne til å bli innblandet i hendelser som kommer politie for øre"(Vg).

Jeg tror at han med sine venner kan ha stått bak flere av ranene i det siste, og at de nå traff på feil person, nemlig en som klarte å gjøre motstand. At han da slår raneren ned er jo ikke noe rart dersom han er fysisk i stand til å klare det. Det er jo forsvar. Idrettsprofilen sier "at han ble truet med kniv dersom han ikke ga fra seg pin-koden" (Db), og av en eller annen grunn føler jeg at ordene til en profilert norsk idrettsutøver med mange NM gull og deltagelse i OL og VM, veier tyngre enn en kriminell Norsk-somalier. 

En annen ting jeg har lurt litt på, hvem er denne idrettsprofilen? En som har lagt opp nå, men har vunnet flere NM gull i sin gren. Kan jo være mye det sikkert. Noen som har forslag til hvem det kunne vært? Hvem kunne passet beskrivelsen.

45 kommentarer

Karl Oscar

08.apr.2009 kl.00:18

Hvis du er kriminell og forsøker å rane andre er du i hvert fall voksen nok - og til å stå for konsekvensene av dine handlinger.Somaliere har en helt annen verdensanskuelse enn den jevne etniske nordmann. Det er svært vanskelig å forstå deres handlinger. Oppførsel og tankesett strider mot alle normer som man har i et velfungerende demokrati, for å kunne takle somaliere her til lands- bør man sette seg inn i stammesamfunnets struktur og behandle de deretter. Den sterkestes rett og nådeløs justis ved kriminelle handlinger, det vil si ingen "klapp på skulderen", og " stakkars deg vi forstår deg så godt" holdningen som råder her til lands. Ha det i mente og deal med somalierne ut fra deres egne strenge regler, det med bakgrunn i at de kommer fra et ustrukturert stammesamfunn.I Somalia er de voksne fra de er ca. 15 år gamle, de kan da gifte seg, krige forsørge familien etc.Somaliere har forøvrig en lei tendens til å lyve så det renner mellom tennene deres!

08.apr.2009 kl.00:19

vi nordmenn er tydeligvis blitt naive snillister hele gjengen.. en norsk-somalier prøver å rane feil person, blir lagt i bakken, og slipper ut dagen etterpå med en advarsel.. fy f

Torbjørn

08.apr.2009 kl.00:21

Så sant så sant. Og nok engang kommer vi inn på innvandringsdebatten, om at de må nesten tilpasse seg samfunnet de lever i. Ikke motsatt. Lurer egentlig på hva som lå til grunn for frikjennelsen.

jacob

08.apr.2009 kl.00:22

Hiv'n ut av landet. Akkurat som resten av det pakket. Gjør faen ikke annet enn faenskap. Møkkafolk

John Einar

08.apr.2009 kl.00:24

kjenner fan meg at det koker over her snart...

britt

08.apr.2009 kl.00:26

Vel dette var jo ikke overaskende, så lenge en forbanna svarting og deretter naturligvis bryter loven, betyr jo bare det at politiet vil slippe deg ut over helga siden de selvfølgelig ikke vil gjøre noe drastiskt mot våre nye landsmenn.. Og det å gjøre motstand mot kriminelle som prøver å rane deg, er jo tydeligvis dumt, da ere jo stakkars negre.. slo de tilbake??NÅR utlendinger bryter loven (ja jeg sier _når_ fordi de alltid ender opp med å gjøre det)så burde da for faen meg om ikke politiet, men i allefall regjeringen hive dem ut? Sånn som denne nisse ungen som (selvfølgelig var av utenlanks opprinnelse) ble siktet for 3 grove ran, ble løslatt en uke senere, så ble han jaggu tatt igjen for enda et ran nå sist mandag? Hvorfor faen lar dem ondskaps fulle idioter som det komme INN i landet, bryte loven FLERE ganger, og likevel ikke enten sette dem inn i stolen og trykke på brytern, eller hive dem til helvete ut fra det noenlunde ellers fredelige landet vi kaller Norge?

Karl Oscar

08.apr.2009 kl.00:29

Det som er så skummelt med slike saker er at etniske norske føler seg maktesløse overfor en unnfallende, innvandrings og integreringspolitikk. Disse"nye" landsmennene viser en uhyre stor forakt for det samfunnet som gir dem anerkjennelse og beskyttelse for påståtte overgrep. De burde skamme seg.

Jan Mayen

08.apr.2009 kl.00:32

Hørt om å skyte seg selv i foten? Det var akkurat det retten og politiet gjorde da de slapp løs den somalske kjeltringen. Hvilket signal sender denne rettsavgjørelsen til de somalske ransgruppene som herjer i Oslo? Men somalieren blir nok tauet inn igjen for andre ran - kanskje for drap etter et misslykket ran. Avgjørelsen må føles som et slag i magen for idrettsmannen som ble ranet og frastjelt minibankkortet sitt.

magne

08.apr.2009 kl.00:36

Denne nordmannen bør straffes hardt, legge en av våre nye landsmenn i bakken , uansett hva denne har gjort er det helt uhørt!!!!! Minst livstid bør straffen være!!!!

Karl Oscar

08.apr.2009 kl.00:42

Dommerstanden i Norge har ene og alene skylden for frifinnelser og merkelige vurderinger i sine domsavsigelser. For å forstå domstolenes makt;- så må jeg minne om ideen om rettssikkerhet for oss borgerne- og derfor i prinsippet - tredeling av makten med den lovgivende(stortinget) regjering(utøvende) og den dømmende(domstolene) som uavhengig av hverandre skal beskytte oss mot vilkårligheter fra styresmaktene. Domstolene er derfor selvstendig og UAVHENIGIG fra politikerkritikk og politikernes vedvarende syting om? kriminelle som ikke får straff? Der for eksempel lokalpolitikere i Oslo, ved Høyres Erling Laes oppfordringer til ?en passende straff? for forbrytere er rettet mot dommerstanden ikke er av relevans. Vi som befolkning kan påvirke utfallet av fremtidig justispolitikk: 1)Vi kan via våre lokale og regionale; FrP politikere - og embetsverk påvirke hvilke typer dommere vi vil ha forut for ansettelsesprosessen 2) Velge inn de politikere som i stortinget støtter en striks lovgivning , der minimumsstraffen heves. (dette er jo direkte følge av en dommerstand som a)ignorerer befolkningens rettsfølelse og b) en underrepresentert bruk av maksimum straffer) Min påstand: Det er ikke til å stikke under stol, at dommerne og med - dommerne i stor grad har en sosialistisk verdensanskuelse. Dommerne er en parodi på en sosialistisk 60/70 talls verdensanskuelse. I og med at de fleste av den nåværende dommerstand (på byrett og tingsrettsnivå) er utdannet og vokste opp under "flower-power" ideene, bærer det galt avsted i den virkelige verden. Idéverden til dommerstanden er på "kardemommeby-stadiet" der nesten alle ?skurker? er snille og greie.( Verden er fin; - og tante Sofie kan dra Kaspar i øret, og be ham om å rydde huset sitt uten at hun blir voldtatt og dengt opp av brødrene hans! ?Den norske virkeligheten er dessverre ikke slik. Stortinget har allerede sikret oss velskrevne lover som dekker de fleste områder innen jussen! Men; feilen er dommernes fortolkninger av reglene, nettopp her er det viktigste innen jussen, nemlig de faglige vurderinger fra juristene d v s dommerne er basert på en i de aller fleste tilfeller alt for lemfeldig domfellelse. Jfr. tall fra ?Norsk Rettstiende? legger norske dommerne i 1) -stor grad formildende omstendigheter til grunn for domsavsigelser og 2) minimal eller aldri bruk av lovens maksimumsstraff. Med labile nye landsmenn som har en uhyre sammensatt tankebagasje med seg, må dommerstanden skiftes ut! Nye hoder med en heterogen? idebase? ville være konstruktivt for det fremtidige rettsvesen.

britt

08.apr.2009 kl.00:42

Nettopp det, hvordan skal Nordmenn ha tillit til regjeringens politikk og politiets og rettsystemets dømmekraft, da man blir forsøkt ranet, gjør motstand, og får den beskjeden der etter en rettsak? Og deretter leve i frykt fordi denne førdømte somalieren skal selvfølgelig ta med seg nitten fettere for å hevne seg på nordmannen...Men nå gjør jo ikke Politiet noe med saken før nordmannen er død, men da er det jo forseint for han! for en makt utlendinger får da Nordmenn er klare over dette og derfor bukker unda når de kommer.... Hiv dem ut, henrett dem, eller i allefall, hiv dem i fengsel ved første lovbrudd, ikke vent 19 lovbrudd til før noe gjøres, fordi du kan være forbanna sikker på at de 19 lovbruddene VIL komme...

Kim K

08.apr.2009 kl.00:51

"Jeg tror at han med sine venner kan ha stått bak flere av ranene i det siste".Hvordan trekker du denne slutningen? Det er overhodet ingenting i de nevnte artiklene som gir grunnlag for å konkludere med dette. Han er vel også kun siktet for det ene ranet, hvor ord står mot ord. At tingretten velger å løslate er vel heller en indikasjon på at det kan være idrettsfyren som lyver? Dessuten, å automatisk tillegge ham masse andre negative karakteristikker fordi han er en av våre "nye landsmenn" blir for dumt. Det blir jo som å påstå at idrettskjendisen har jukset til seg samtlige NM-titler, og at han gikk amok i minibankkøen i testoraseri, på bakgrunn av at masse andre idrettsfolk har brukt bol.Ser for øvrig at du er kristen. Minner meg på frasen om det med å være den første til å kaste stein..

Jan Mayen

08.apr.2009 kl.00:53

Legger til at politiets grunnlag for fengslingen var fare for gjentakelse. Den siktede mannen skal være siktet for fire andre kriminelle forhold siden desember i fjor. Siktet, men ikke tiltalt. Det betyr at politiet ikke klarer å holde følge med bandittene som jobber så effetivt.

Atle

08.apr.2009 kl.00:56

Lov og rett er et utrykk som bør legges død. Loven handler ikke om rettferdighet, men om juridiske spissfindigheter praktisert av personer opptatt av status.Kjenner ikke til detaljene i denne saken, men jeg forstår godt hvorfor det er politiker forrakt og stor avstand mellom folks rettferdighets oppfatning og domstolene.

britt

08.apr.2009 kl.00:58

Er vel heller bare tanken på at enda en utlending som bryter loven (de så jo bildene fra minibanken og kommenterte deretter), og kommer unna med det! Hvor ofte er du leser om kriminalitet om dagen som IKKe handler om fordømte innvandrere? det er jo hver eneste uke! Og man blir jo fint dritt lei ettersom jeg bor i Oslo, og da bare ser utlendings gjenger overalt da man er på byen, unngår utesteder fordi det ALLTID er bråk der, naturligvis av regi fra våre nye landsmenn. Her trengs det ikke lenger bevis eller tillit til disse utlendingene, etter så utrolig mange tilfeller forstår jeg ikke lenger at folk faktisk tviler på en nordmann fremfor en 17 år gammel somalier med kniv og denne nordmannen sitt bankkort.. Og vist det er tvil, hvorfor ikke bare sjekke bankkortet til nordmannen for fingreavtrykk fra somaliern? Det er ikke noe å diskutere engang om de hadde funnet hans avtrykk der..Ja man fordømmer lett, men er det ikke en jævlig stor grunn for det? Se på "asyl-søkerne" i bergen.. hva pokker for noe rettferdighet fortjener de? Akkurat samme tullet, negerne raner folk og butikker i ett sett, blir selvfølgelig ikke dømt siden "de må vel snakke sant så lenge vi ikke har video av hendelsen?"

Bent

08.apr.2009 kl.01:05

Stian Grimseth

Det var da som . . .

08.apr.2009 kl.01:08

Men hva i alle dager? Gadd ikke lese halvparten av innleggene her før jeg måtte gi opp... Når jeg leser slike innlegg som f.eks det første til 'Britt', kjenner jeg at jeg blir dypt og inderlig flau over å være 'etnisk' norsk....Få hue ut av rompa og prøv å innse at vi er ca 4 mill mennesker som deler den 'etnisiteten' i en verden bestående av ca 6 milliarder mennesker, vi har egentlig ingenting å være så sinnsvakt kjepphøye for folkens, skjerpings! Det er ikke innvandrere og utlendinger som ødelegger dette landet, men alle de trangsynte, innavlede, degenerete bygdetullingene i ett av verdens mest kjepphøye, lille småland som klarer akkurat den biten kjempefint helt på egenhånd.... Dere burde faktisk skamme dere over holdningene deres, håper foreldra deres skammer seg over avkommet sitt..

Hanne Olsen

08.apr.2009 kl.01:09

Hvorfor sitte her og jatte og slenge stygge ord om våre nye landsmenn som er en berikelse for Norge og norsk kultur? At noen av dem finner på pøbelstreker må vi se gjennom fingrene med. Det gjør som kjent også etniske nordmenn.Det er slike som dere som gjør at vi i SOS-Rasisme får en enorm pengestøtte for vårt arbeid. Takk Takk. Er dere så sinte på de som ?raner? folk, hvorfor ikke skrive sinte leserinnlegg i avisene under fullt navn? Eller melde dere som Natteravner? Neida, et pc tastatur er mye tryggere - og så kan dere jo være helt anonyme når dere slenger rasistiske beskyldninger om våre nye landsmenn.

Karl Oscar

08.apr.2009 kl.01:12

Rettsfølelsen blant etniske nordmenn er på et lavmål.Hvis politikerne ikke snur innvandringspolitikken og den lemfeldige justispolitikken 360 grader- blir det ganske het ute på gater og torv. Nordmenn kommer til å organisere borgervern og drive selvjustis- mot for eksempel somaliere. Gatekrig rett og slett.

britt

08.apr.2009 kl.01:15

hvorfor i alle dager skal vi se igjenom fingrene med det? Det er vel det samme konseptet som at man skal ikke gå i kjøleskapet når man er på besøk!Om jeg må kalles rasist fordi jeg er lei av disse fordømte forbryterne, så er jeg nok heller det, enn en idiot som støtter dem og syns synd på dem fordi de ble tatt av politiet..Jeg holder lenge med offrene fremfor forbryterne. Hev straffer for kriminalitet og steng dem inne når de blir tatt for noe sånt, så skal du se at 5 år senere er det tomt for utlendinger i norges gater.. Kan ikke si jeg føler meg heldig når jeg risikerer at en utlending "beriker norsk kultur" ved å rane oss om vi vil gå tur i parken i oslo. Eller i minibank køen på vei hjem fra byen

Pewl P

08.apr.2009 kl.01:24

Beklager til enkelte her, men det er bare håpløst det dere sier, særlig du "det var da som". Eier du ingen ære? Ingen følelser for landet ditt? Selvfølgelig har Norge visse plikter til å ta inn asylsøkere osv, men vi skal IKKE akseptere at kriminelt pakk herjer i gatene! Integreringen her er perverst dårlig. Der man kunne hatt en stor ressurs i ikke-vestlig innvandring, har man nå store problemer med dårlige norskkunnskaper, høy kriminalitetsrate og høy arbeidsledighet. Man må avvenne dem enkelte aspekter de har med seg, som ikke minner om annet enn ukultur, og sørge for å lære dem hvordan ting foregår her i Norge. Sammen kan vi ha det fint, men da må det skje DRASTISKE endringer - slik som at kriminelle innvandrere forsvinner ut av landet, uten unntak.

08.apr.2009 kl.01:47

huff huff

DETTA

08.apr.2009 kl.01:52

Passer jo bra i avisene rett før valget..

britt

08.apr.2009 kl.01:57

Vel, FRP vil definitivt komme langt ved neste valg, uansett om noen nordmenn sitter fortsatt med bløte hjerter, så har nok innvandrere klart å få frem hva vi burde stemme igjenom tidenes siste lovbrudd og oppstyr i media.Stem FRP, hiv ut faenskapen som ikke gjør annet enn nettopp lage faenskap.

Arne

08.apr.2009 kl.02:08

Dette er noe av det verste jeg har hørt! Han skulle så klart vært varetektsfengslet! Ranet er jo så opplagt som bare det! Og de to andre tok jo jakken hans med kortet etterpå jo! Helvete heller, hva skjer i dette landet! De skulle vært fenslget med en gang alle tre! Et ikke noe anne å gjøre enn å stemme FrP. Jo flere som stemmer FrP, jo bedre.

Karl Oscar

08.apr.2009 kl.02:11

Asylinstituttet blir utnyttet på det groveste, av kyniske lykkesøkere. Realitetene bak asylsøknadene er skjulte arbeidssøkere/ selvstendige næringsdrivende les; narkoselgere -ranere etc.Asylantene utnytter vår velvilje til og "hjelp- nødstilte? fra alle avkroker i verden. Med dekning i internasjonale og nasjonale lovhjemler vet smarte asyladvokater å få opphold til mesteparten av asylantene som setter beina på norsk jord. Med venstresidens "rydde _opp _i _verden" holdning går det som knott i ost. Asylantene vet å utnytte venstresidens naive verdensanskuelse til fulle.

roughdoggo

08.apr.2009 kl.02:15

A number of good points are made here, but an essential one has been left out: Norway, with its membership in Schengen, no longer controls its own borders. A good start towards getting criminality under control in Norway would be to unilaterally withdraw from the Schengen agreement, in order to regain the power of deciding who comes into the country.Leaving Schengen, Norway could redefine the current rules for entry. For example, compulsory visas and vetting for criminal records prior to any travel here from the problem countries (we know who they are) could help to stem the flood of East European criminal trash invading the country. And so-called "refugees" from the Third World could be made to deliver their passports to Norwegian authorities or airline officials before boarding any plane, train or boat to this country, to be returned to them after their arrival. As it stands now, there are surely thousands of criminal illegals who have dumped their passports down the toilets of planes whilst coming here - this practice must be stopped!And as far as any penalties inflicted by a dictatorial EU that Norway might incur for daring to be politically incorrect - well, one should remember that the EU needs Norway's remaining oil a lot more than Norway needs the EU.

Arne

08.apr.2009 kl.02:16

Og btw, aldri støtt SOS Rasisme. Husk den gangen lederen for SOS rasisme var på tabloid på tv2 og kritiserte Erik Schenker, og støttet Ali Farahs kritikkbrev av Norge og nordmenn. Mer motbydelig type skal man lete lenge etter! Det "arbeidet" vi gjør med å kritisere sånne saker som dette på nettet, er mer verdt enn de få kronene Hanne Olsen PÅSTÅR at SOS Rasisme får inn som følge av det. Bare tull. Fortsett og skriv. Ærlig talt, hvem finner seg i at sånne mennesker går fri i Oslos gater???????????????

Karl Oscar

08.apr.2009 kl.02:25

SOS rasisme består av en gjeng naive, SV, Rødt - tilhengere. Se på 8.mars d å - da støttet de jammen meg - det er en "menneskerett" å bære hijab i offentlige stillinger som i politiet! Et så kvinnefiendtlig plagg skal man lete lenge etter. Hvor er idealene til disse såkalte menneskerettighetsforkjemperne? Støtte undertrykkende kvinneidealer?? oj!!

Undrende

08.apr.2009 kl.02:55

Det som er ubegripelig er at politiet gidder å arrestere disse typene. Har de virkelig ikke noe mer fornuftig å ta seg til? Vi aner jo at tantene i Oslo Tingrett digger Somaliere.Og til alle dere som tror at FRP er veien frelsen, kutt ut! Uansett hvem som står å jatter på tinget, vil de importerte problemene bare vokse. Tenker at hver og en bør etterhvert beskytte seg selv, med egne midler og metoder. Forvent ingen støtte eller rettferdighet fra det juridiske supperådet, - om du er vanlig norsk knøl!

Tenk Selv

08.apr.2009 kl.03:01

Dette er ikke snillisme, det er IDIOTI. Når de notoriske kjeltringene drar med seg jakka og bankkortet, så skal fremdeles offeret bli mistenkt for å være synderen? Hva i all verden er det for logikk? Kan noen slippe igjennom med så hensynsløs og brutal kriminalitet, så er det selvfølgelig duket for flere ran med det første. Kanskje blir det du som ikke er stor sterk indrettsutøver som blir angrepet neste gang, eller la oss heller håpe det er de som har sluppet dem løs som får svi.Dette er en sikker måte å skape flere gangstere på. Når myndighetene "tolererer" bestialske ran som dette så er det en sikker vei mot et mer brutalt skruppuløst samfunn. Det verste er likevel at kjeltringene har fått statsborgerskap! Flere kjeltringer som er uglesett i hjemlandet og kaster passet i dass stømmer inn.Det må bli slutt på at mynighetene må bevise at asylsøkerne er kjeltringer. Det må tvert om bare være asylsøkere som kan bevise sin identitet som kan få sin sak prøvet. Asylsøkerne må ha bevisbyrden, ikke de norske myndighetene! Loven må endres på dette punkt! Da vil du plutselig oppdage at de har papirer!!!Det annet som må til er at flyktninger IKKE må få statsborgerskap. Vi kan behandle skikkelige folk pent mens de er her, men det riktige må være at de reiser hjem når farene i hemlandet er over! Har noen fått statsborgerskap er det for sent. Da er det blitt heller vanskelig å sende hjem kjeltringer.Hadde vi hatt litt mindre naive holdninger, kunne vi i stedet gi beskyttelse til de som virkelig fortjener det, vi ville bli kvitt de verste kjeltringene, og vi kunne få en bedre stemning folkegruppene imellom.Da ville FRP miste mye av sin oppslutning, men skitt au!

Karl Oscar

08.apr.2009 kl.03:06

Domstolene trenger en rehabilitering eller rettere sagt en totalrenovering. De sitter med uant makt innenfor lovhjemlene. Dommerstanden er like inhabile i Norge - til å dømme " utlendinger" som - islandske banker - er til å granske seg selv etter finanskrisen.

Tenk Selv

08.apr.2009 kl.03:09

PS!Det er synd at det er nødvendig å være anonym i slike saker, men man vil vel helst unngå å bli lynsjet av røverbandene også? -- Nå som det er fritt fram for alle kriminelle, bare de er innvandrere!

Karl Oscar

08.apr.2009 kl.03:11

Tenk Selv, ;-)))

Ikke naiv

08.apr.2009 kl.03:56

Hanne Olsen:"Hvorfor sitte her og jatte og slenge stygge ord om våre nye landsmenn som er en berikelse for Norge og norsk kultur?" - På hvilken måte er disse en berikelse? Annet enn kriminalitet og faenskap selvsagt.Hanne Olsen:"At noen av dem finner på pøbelstreker må vi se gjennom fingrene med. Det gjør som kjent også etniske nordmenn."- Pøbelstreker er vel greit nok, men det er jo et definisjonsspørsmål. Æresdrap, grove ran, tvangsekteskap, mange grove voldtekter, gruppevoldtekter og kvinneundertrykkelse er ikke akkurat noe som går under definisjonen "pøbelstreker" ... mener nå jeg. Eller hva? At også etniske nordmenn begår lovbrudd er selvsagt naturlig, men ikke akseptabelt. Det finnes ikke ett eneste land hvor det ikke blir begått lovbrudd.Forskjellen her er at innvandrerne står for en ekstremt høy prosentandel av alle lovbruddene i Norge på tross av hvor få de er sammenlignet med oss etniske nordmenn. Men det er jo enklest å lukke øynene og spille på det politisk korrekte tydeligvis.Hanne Olsen:"Det er slike som dere som gjør at vi i SOS-Rasisme får en enorm pengestøtte for vårt arbeid. Takk Takk. Er dere så sinte på de som ?raner? folk,"- Jeg håper for din del at du ikke er representativ for bermen i SOS-Rasisme. Og hva mener du egentlig med spørsmålstegn foran og bak "raner"? Prøver du å bagatellisere hendelsen?

Svarteper

08.apr.2009 kl.04:14

Nå finnes det faktisk et videoopptak av "ranet" som ikke stemmer overens med det idrettsmannen påstår.

Egil

08.apr.2009 kl.07:10

Jasså? Ifølge tingretten så bekrefter da videoopptaket historien.

Egil

08.apr.2009 kl.07:11

Bør vel også nevnes at siktede er tatt for ran/ransforsøk 3 (TRE!) ganger tidligere, så hvorfor ikke en 4. gang?

Torbjørn

08.apr.2009 kl.07:18

Videoopptaket viser at idrettsmannen slår ned raneren, akkurat det han selv sier. Det sier tydeligvis ikke noe om hva som skjedde i forkant, og hva raneren sier han kommer til å gjøre dersom han ikke får kortet hans.

Egil

08.apr.2009 kl.07:39

Tingretten sier jo at raneren tok bankkortet, noe som må vises på videofilmen (siden kameraet er inni minibanken). Om det ikke var et ran, hvorfor i alle dager skal man ta noen andres bankkort?

Olav

08.apr.2009 kl.07:58

Hva hadde skjedd dersom idrettshelten også hadde hatt kniv, til selvforsvar selvsagt, og hadde utført en endelig ?dom på stedet?, i selvforsvar? Det hadde vært en realistisk løsning på det problemet, eller er det bare Somaliere som væpne seg? Et kne og en albue som forsvar er vel litt avleggs nå? Synes idrettshelten gjorde en slett jobb, og det fikk ingen konsekvenser. Saken er at mens vi debatterer og diskuterer for og imot rasisme, integrering, statsborgerskap og utvisningspolitikk så blekket spruter, så blir vi ranet med kniv eller pistol. Snart er vi ranet alle mann, eller i alle fall kjenner noen i omgangskretsen som har blitt ranet. I Oslo er vi totalt invadert og slaget er egentlig tapt i forhold til å få folk ut av landet, så nå må vi gå over i en kampfase. Slutt å diskuter og begynn å slå tilbake når slikt skjer, i selvforsvar. Det er uakseptabelt å gå omkring i landets hovedstad å være redd for kriminelle innvandrere. Vi er som fete høner, klare til å bli ribbet. Politiet og myndigheten gjør ingen ting, og de kan man som denne saken viser ikke stole på. Det er også på sin plass å verne andre hjelpeløse borgere som man ser bli angrepet i byen, alt annet er ren feighet og ikke vårt folks historiske ånd. Selvforsvar er ok.

Atle

08.apr.2009 kl.08:21

Jeg fikk også lyst til å kommentere noe av det Hanne Olsen sa:"Hvorfor sitte her og jatte og slenge stygge ord om våre nye landsmenn som er en berikelse for Norge og norsk kultur?"- Denne delen av våre nye landsmenn er helt klart IKKE en berikelse for Norge. At du ikke klarer å skille mellom invandrere som bidrar positivt (dem er det mange av) og de som utnytter sosiale goder og andre kriminelle (dem er det desverre også mange av), gjør meg heller bekymret. Høres ut som du har kjøpt inn i "det fargerike fellesskap" indoktrineringen som pågikk en årrekke før det overhodet var tillatt å sette spørsmålstegn rundt invandring og dens iboende problemer. "At noen av dem finner på pøbelstreker må vi se gjennom fingrene med. Det gjør som kjent også etniske nordmenn."- Invandrer ungdom er massivt overrepresentert i denne type hendelser. Det må en IKKE se gjennom fingrene med. Her burde den åpenbare konklusjonen være at integreringen i Norge ikke virker tilstrekkelig. At en innvandrer begår kriminelle handlinger bør helt klart ses på under skjerpede omstendigheter, skylder de ikke landet som har tatt i mot dem noe bedre?, og ikke med den naive "du-har-sikkert-hatt-det-vanskelig-der-du-eller-dine-foreldre-kommer-fra,-stakkars-deg!" holdningen som ingen egentlig er betjent med over tid."Det er slike som dere som gjør at vi i SOS-Rasisme får en enorm pengestøtte for vårt arbeid. Takk Takk. Er dere så sinte på de som ?raner? folk, hvorfor ikke skrive sinte leserinnlegg i avisene under fullt navn? Eller melde dere som Natteravner? Neida, et pc tastatur er mye tryggere - og så kan dere jo være helt anonyme når dere slenger rasistiske beskyldninger om våre nye landsmenn."- Her skjærer du igjen alle under en kam: Innvandrere er positive for Norge, de som setter spørsmål rundt dem er rasister. Krav settes til nordmenn, men ikke til innvandrere. Beklager, men den virkelige verden er mer kompleks enn dette.Ja, rasistiske holdninger florerer, desverre. Hvorfor er dette tilfelle? Nå har jo nærmest alle lag i befolkningen hatt tilstrekkelig kontakt med innvandrere over år og skulle ikke rasisme skyldes uvitenhet om den fremmedes kultur? Er det medias feil fordi det nesten ikke går en dag uten rapporter om kriminelle handlinger begått av utlendinger? Er det regjeringens feil for ikke å ha hatt en god nok integrerings politikk samtidig som innvandringen har vært forholdsvis massiv? Er det nordmenns feil med sin naturlig iboende rasisme og fremmedfrykt? Er det invandrerene sin feil med sine holdninger og verdier fra sine opprinnelsesland og sin aversjon mot vestlig kultur, men ikke vestlig velstand?Det er et ganske komplisert problem med mange faktorer. Men til syvende og sist er det individet som selv er ansvarlig for egne handlinger. Når mange nok invandrere ikke lengere bidrar positivt til ditt utopiske fargerike fellesskap, så blir folks holdninger til alle invandrere farget av dette. Spesielt når det er et gap mellom allmen oppfatning om innvandring og den politikken som i en årrekke har blitt praktisert. Mange etniske nordmenn har våknet til et samfunn i rask endring der store grupper eksisterer i egne samfunn med en moralitet og kultur som til dels er i direkte konflikt med stor-samfunnets.Personlig så tror jeg første steg til en bedre fremtid for oss alle - etniske nordmenn så vel som innvandrere -, er å komme ned fra sine bastioner debatere sak på en rasjonell måte. Hvilket samfunn er det vi ønsker for våre barn?

Lisa

08.apr.2009 kl.12:07

Tror faktisk på en måte at hvis d hadde vert en helt norsk kriminell som forsøkte å rane en idrettsprofil, hadde den kriminelle fått straff. For Norge blir mer og mer slik at "vi kan ikke dømme de fordi de har en annen bakrunn enn oss" og dermed får ikke de straff.Blir ganske irritert faktisk... Jeg er for at innvandrere som ikke kan leve i sitt eget land pga all krig som er der får komme til Norge. Men da MÅ de tilpasse seg NORSK kultur!! Ellers får de dra seg hem igjen der de kom fra. Komme her å prøve å islamisere vårt land og alt.. Nei, då! Då støtter ikke jeg de lenger! (kom litt ut av sporet nå, men..)

Det var da som . . .

08.apr.2009 kl.14:22

Til alle de som sier at alle innvandrere er kriminelle og at innvandrerungdom er overrepresentert i kriminalsaker kontra norsk ungdom, Les litt på SSB sine sider angående akkurat det, da vil dere kanskje bli noe overrasket over hvem som faktisk begår ugang i landet...Jeg har blitt ranet med kniv én gang. Da var det en gjeng med 'etnisk' norske ungdommer som sto bak...Og til Pewl P, når det gjelder ære vil jeg bare si det at jeg har plenty av ærefølelse i kroppen, men hvis jeg skal få en slags følelse av stolthet over Norge og innbyggerne i landet, så må dere komme med noe bedre enn sånn svada-rasisme som denne siden demonstrerer.Kommer ikke til å legge ut flere svar eller lese mer her nå, blir rett og slett for oppgitt over dere til å gidde og bry meg... :)

Atle

08.apr.2009 kl.20:56

@ Det var da som . . .Du tar feil. Du fører i tillegg en uredelig debatt med feilaktige opplysninger og innuendo. Ser gjerne at du besvarer mitt innlegg, men forventer ingenting.Vil innledningsvis si at all statistikk må leses med kritisk blikk. Den kan og har ofte blitt presentert vinklet med politisk bakmotiver, fra alle fløyer. Selv SSB ansatte, som skal være et uhildet organ, har tidvis fremstått som helt klart partiske spesielt i innvandrer debatten.Fra Innvandrere og kriminalitet. En faktasamling:"Innvandrermenn i Oslo begår kriminelle handlinger dobbelt så ofte som nordmenn. Fersk statistikk avslører forskjellene i kriminalitet mellom mannlige innvandrere og andre menn i Oslo.Tallene fra Statistisk sentralbyrå (SSB) er ikke til å misforstå: I alle aldre begår mannlige innvandrere mer kriminalitet enn andre menn. - I første omgang når man ser på tallene viser de en klar overrepresentasjon i lovbrudd blant ikke-vestlige innvandrere, sier Dag Ellingsen, rådgiver i SSB."Fra SSB sider:"Ser vi bort fra trafikk- og tollsaker som medførte forenklede forelegg, ble 1,4 prosent av de med norsk bakgrunn, og 3 prosent av de med ikke-vestlig innvandrerbakgrunn, straffet i løpet av året (se figur 8). Overrepresentasjonen finner vi for de fleste lovbruddsgrupper, men i 2002 ble ikke-vestlige innvandreres andel av alle straffede høyest for voldslovbrudd (15,4 prosent). Det var da mindre enn 1 promille (0,09 prosent) av befolkningen med norsk bakgrunn, og 3 promille (0,32 prosent) av den ikke-vestlige innvandrerbefolkningen som ble straffet etter å ha hatt vold eller trusler som sitt hovedlovbrudd."Innen voldskriminaliteten i 2002 var en innvandrer 3.5 ganger mere sannsynlig til å ha blitt straffet enn en etnisk nordmann. Tar vi ikke med kvinner i statistikken over straffbare lovbrudd, blir overrepresentasjonen av menn med ikke-vestlig innvandrer bakgrunn enda klarere. Denne overrepresentasjonen har vært tiltagende over årene, sannsynlig vil da tallene for 2009 bli enda mere graverende.Personlig betraktning: En betydlig andel av lovbruddene blir begått av en relativt liten gruppe hardt belastede, uavhengig av etnisitet. Blandt etniske nordmenn er dette i stor grad narkomane som begår lovbrudd for å finansiere sin avhengighet. Innvandrere og utlendinger av ikke vestlig bakgrunn kontrollerer hoveddelen av narkohandelen I Norge. De spiller dermed en aktiv rolle som igjen fører til spredning av kriminalitet blandt etniske nordmenn. All statistikk her omhandler NORSKE borgere. I tillegg kommer kriminalitet begått av asylsøkere og andre utlendinger (ifølge SSB 18000 illegale innvandrere), som naturligvis nok vil forsterke inntrykket av innvandrere med ikke-vestlig bakgrunn som overrepresentert innen kriminalitet.Kilder: http://www.ssb.no/ssp/utg/200504/12/http://www.ivarjohansen.no/temaer/inkludering/47-inkludering-og-integrering/700-innvandrer-og-kriminalitet-en-faktasamling.html

Skriv en ny kommentar

hits