semesteroppgave i infomevi201

I faget Infomevi201 skal jeg skrive en semesteroppgave. Jeg lurer på om jeg skal skrive om følgende:

 

”Skyldes tap i cdsalget piratkopiering, eller de store selskapenes manglende evne eller vilje til å tilpasse seg markeds og medieutviklingen?”

 

Altså, fra ganske tidlig har musikkbransjen vært redd for de nye teknologiene. Da kassettspilleren og videomaskinen kom, var de imot det pga muligheten til å kunne ta opp kopibeskyttet materiale. Og siden den gang har det vært en kamp ført av RIAA og MPAA mot alle som kan tenkes å ha kopiert en sang eller film osv. Når de digitale musikkfilene kom har de brukt vanvittige ressurser på å lage DRM-beskyttelser på filene, som etter kort tid er nyttesløse for da har en cracker cracket den og lagt ut en løsning på nett. I den senere tid har musikkbransjen også klaget på dårlige tider, og sviktende cd-salg. Det jeg hadde tenkt å kanskje skrive litt om og finne ut, var rett og slett om nedturen har vært uunngåelig mtp den retningen og den holdningen industrien har hatt i lang tid, eller om det faktisk kan skyldes på økende piratkopiering av musikk og film og deling av dette på nett.

 

I denne forbindelse trenger jeg noen gode artikler som omhandler emnet. Har du noen forslag til det, eller andre aktuelle ting som jeg kan ha med, eller bør tenke på. Eller er dette et håpløst prosjekt?

2 kommentarer

Andreas

15.okt.2009 kl.16:49

Spennende å se hva resultatet blir da..? God følelse?

Torbjørn

18.okt.2009 kl.12:24

Jeg er kommet godt igang. Men har ikke hatt noen veiledning eller noe enda. Oppgaven skal leveres 30.november, så da får jeg se :-)

Skriv en ny kommentar

hits